Το e-learning – ή αλλιώς διαδικτυακή διδασκαλία – αποτελεί έναν καινοτόμο και άκρως αποτελεσματικό τρόπο διδασκαλίας, που παρέχεται από τα Φροντιστήριά μας εδώ και 6 χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία.

Κάθε μαθητής έχει σκεφτεί πόσο ιδανικό θα ήταν να εξοικονομούσε χρόνο μετακίνησης από και προς το φροντιστήριο ή τα ιδιαίτερα μαθήματα και να τον αφιέρωνε σε χρόνο μελέτης ωφέλιμο για την πρόοδό του. Επιπλέον, εάν αυτή η οικονομία χρόνου συνοδευόταν και από οικονομία χρημάτων, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν άριστο.Με τη σύγχρονη τεχνολογία, λοιπόν, όλα τα παραπάνω είναι πλήρως εφικτά και μάλιστα χωρίς να γίνεται κανένας απολύτως συμβιβασμός στην ποιότητα του μαθήματος.

Το μάθημα είναι το ίδιο ζωντανό και διαδραστικό όσο και τα μαθήματα στην αίθουσα ενός φροντιστηρίου ή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα. Ειδικά οι μαθητές που βρίσκονται εκτός Αττικής και συχνά περιορίζονται στις επιλογές τους έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών των Φροντιστηρίων μας.

Το ζωντανό μάθημα μέσω υπολογιστή αποτελεί ιδανική επιλογή, διότι έχει τα εξής πλεονεκτήματα :

  • Δε Διαφέρει σε τίποτε από το μάθημα που γίνεται σε μια τάξη φροντιστηρίου ή από το ιδιαίτερο μάθημα. Η καθαρότητα της εικόνας και η ποιότητα του ήχου που μπορούν να υποστηρίξουν οι σημερινές τεχνολογικές εφαρμογές, εξασφαλίζουν την αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ καθηγητή και του μαθητή σε σημείο τέτοιο, ώστε μετά από 1-2 λεπτά ηλεκτρονικού μαθήματος, να δημιουργείται η αίσθηση ότι βρίσκονται και οι δυο στον ίδιο χώρο.

  • Καταργεί τις αποστάσεις! Οποιοσδήποτε μαθητής – είτε μένει σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας είτε στην πιο μικρή επαρχιακή πόλη – μπορεί να απολαμβάνει την ίδια άψογη ποιότητα μαθήματος χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει ούτε λεπτό σε άσκοπες μετακινήσεις.

  • Αποτελεί πολύ πιο οικονομική λύση σε σχέση με ένα συνηθισμένο ιδιαίτερο μάθημα και δε διαφέρει σε τίποτε από αυτό.

  • Εξασφαλίζει την οργάνωση του διδακτικού υλικού στον υπολογιστή του μαθητή, με αποτέλεσμα να μπορεί να το αξιοποιήσει ανά πάσα χρονική στιγμή.

Η ουσία του ζωντανού μαθήματος μέσω υπολογιστή είναι να εκμηδενίσει την απόσταση που χωρίζει τον καθηγητή και το μαθητή και να τους κάνει να αισθάνονται πως βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Γι’ αυτό το λόγο το ηλεκτρονικό μάθημα ακολουθεί τους ίδιους ακριβώς κανόνες με το συνηθισμένο μάθημα.

Πιο συγκεκριμένα :

  • Προτού πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα αποστέλλονται στο μαθητή μέσω ταχυδρομείου τα βιβλία τα οποία θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

  • Για τη διδασκαλία χρησιμοποιείται πίνακας ακριβώς ίδιος με τους πίνακες που βρίσκονται στις αίθουσες του φροντιστηρίου.

  • Ο μαθητής έχει μπροστά του τον υπολογιστή και παρακολουθεί τον καθηγητή (ταυτόχρονα τον βλέπει κι εκείνος μέσω της δικής του web camera) όπως ακριβώς θα τον παρακολουθούσε κι εάν βρίσκονταν μέσα στην τάξη του φροντιστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία τους είναι αμεσότατη και πλήρως αμφίδρομη!

  • Χρησιμοποιώντας σύγχρονες πλατφόρμες online επικοινωνίας και τις νεότερες τεχνολογικές εφαρμογές, οι εργασίες αποστέλλονται στον καθηγητή και διορθώνονται άμεσα!

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ γιατί παρέχει οργανωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες . Οι καθηγητές γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο τους, διαθέτουν εμπειρία και πολύ καλή μεθοδολογία διδασκαλίας. Επιπλέον, είναι ευέλικτοι και πρόθυμοι να συζητήσουν τις δυσκολίες που έχεις ή να προσαρμόσουν το μάθημα στο ρυθμό που εσύ επιθυμείς.

Ελισάβετ Κ

Οι καλύτεροι και οι πιο συνεργάσιμοι καθηγητές διδάσκουν σε αυτό το φροντιστήριο.

Μαρία Λ.