Εκτός από τις προγραμματισμένες ώρες διδασκαλίας ο μαθητής προκειμένου να εμπεδώσει την ύλη, επεξεργάζεται προκαθορισμένες εργασίες και εξετάζεται με ολιγόλεπτα καθημερινά τεστ και προσομοιωτικά διαγωνίσματα. Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της χρονιάς ορίζονται εργασίες με επαναληπτικές ασκήσεις που στοχεύουν στην αφομοίωση της αποκτηθείσας γνώσης και καλύπτουν όλη την ύλη των αντίστοιχων μαθημάτων. Οι εργασίες αυτές διορθώνονται από το διδάσκοντα καθηγητή και δίνονται πίσω στο μαθητή για να επεξεργαστεί τα ενδεχομένα λάθη.

Όσον αφορά στα διαγωνίσματα είναι όλα προσομοιωτικά και ακολουθούν επακριβώς τη μορφή των πανελλαδικών εξετάσεων.Οι ημερομηνίες των διαγωνισμάτων όλης της σχολικής χρονιάς ανακοινώνονται στην αρχή των μαθημάτων.

Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των διαγωνισμάτων υπάρχουν δύο επιλογές :

  • Όσοι από τους μαθητές μένουν στην Αθήνα ή μπορούν να έρθουν στην Αθήνα μόνο για την ημέρα του κάθε διαγωνίσματος, μπορούν να γράψουν το διαγώνισμα σε αίθουσα του φροντιστηρίου μαζί με τους άλλους μαθητές που εξετάζονται στο ίδιο μάθημα.

  • Σε διαφορετική περίπτωση ο  μαθητής μπορεί να γράψει το διαγώνισμα στο σπίτι του στις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Το γραπτό αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο μαθητή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να δει τις ακριβείς διορθώσεις και βαθμολογείται από τον αρμόδιο καθηγητή.

Επίσης, παρέχονται στο μαθητή επιπλέον ώρες διδασκαλίας – εάν κριθεί απαραίτητο – , ατομικό χρονοδιάγραμμα για οργανωμένη και μεθοδική μελέτη, δυνατότητα προσωπικής συζήτησης με τους υπεύθυνους σπουδών και βοήθεια για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι υπάρχει άμεση επικοινωνία με το γονέα, ώστε να είναι ενημερωμένος για τη συνολική πορεία του μαθητή.

Η Φιλοσοφία μας που τόσα χρόνια διασφαλίζει τις πρωτιές μας εφαρμόζεται πλέον και ηλεκτρονικά, εκμηδενίζοντας τον παράγοντα «τύχη» στις Εξετάσεις!

Μαθητής 6
Το Θετικό Φροντιστήριο αποτέλεσε για εμένα καθοριστικό ρόλο για την προετοιμασία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις η οποία ξεκίνησε στις αρχές της Β´Λυκείου. Από την πρώτη στιγμή, οι καθηγητές ήταν πάντα στη διάθεσή μας, πρόθυμοι να μας βοηθήσουν και ταυτόχρονα με τις γνώσεις τους μας παρείχαν και ψυχολογική υποστήριξη. Η διδασκαλία πραγματοποιούταν κάτω από ευνοϊκές για τους μαθητές συνθήκες και το εκπαιδευτικό υλικό αποδείχτηκε πως είχε πλήρη ανταπόκριση με τις απαιτήσεις των εξετάσεων. Μετά το πέρας της Γ´ Λυκείου, ήμουν πεπεισμένος πως θα πετύχαινα την εισαγωγή στη σχολή της πρώτης μου επιλογής. Επιλέξτε το Θετικό Φροντιστήριο σκεφτόμενοι κυρίως πως οι καθηγητές του δεν κάνουν διακρίσεις και πως κάθε επιτυχία σας τους προσδίδει πολύ περισσότερη χαρά και ικανοποίηση!
Φώτης Κολοβός
Μαθητής 5 - Η Φιλοσοφία μας - ΘΕΤΙΚΟ

Τα δύο χρόνια προετοιμασίας μου στο Φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ με βοήθησαν πάρα πολύ για να πετύχω τον στόχο μου, την εισαγωγή στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Ο επαγγελματισμός, η πολλών χρόνων γνώση γύρω από τις πανελλήνιες αλλά και η οικειότητα που σε κάνει να νιώθεις το προσωπικό, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ιδανική για κάθε μαθητή να πετύχει τους στόχους του. Πέρα από το τεράστιο βοηθητικό υλικό που παρέχεται, σε βοηθάνε τόσο ψυχολογικά ενόψει των εξετάσεων όσο και στην σωστή συμπλήρωση μηχανογραφικού με βάση τις επιθυμίες σου. Είναι ενα φροντιστήριο που έχει ότι χρειάζεται για να σε προσανατολίσει στην επιτυχία!

Γιάννης Βερβεσός
Μαθητής 10
Οι καθηγητές, όπως και η γραμματεία, είναι άνθρωποι με χιούμορ και κατανόηση. Αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μαθητές- κυρίως της Γ’ Λυκείου- και βοηθούν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας να αποβάλλουν κάθε δυσάρεστη ψυχολογία. Δημιουργούν με τους μαθητές ζεστές σχέσεις, ενώ σε μαθησιακό επίπεδο είναι ικανοί να λύσουν κάθε απορία. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσπαθούν διαρκώς να κάνουν τους μαθητές να πιστέψουν στον εαυτό τους, ώστε να πετύχουν το στόχο τους.
Αγγελική Μπασδέκη
Μαθητής 2 - ΘΕΤΙΚΟ

Από την εμπειρία μου στις πανελλήνιες εξετάσεις έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό που μετράει εν τέλει είναι η προσωπική προσπάθεια και η αφοσίωση στο στόχο. Παρ όλα αυτά, η ανάγκη για κάποιον αρωγό σ αυτήν την προσπάθεια κρίνεται επιτακτική. Προσωπικά, βρήκα την απαιτούμενη στήριξη και καθοδήγηση στο φροντιστήριο Θετικό. Εκεί, θεωρώ πως έλαβα την βέλτιστη προετοιμασία τόσο μαθησιακά όσο και ψυχολογικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα, το διδακτικό προσωπικό του φροντιστηρίου με ενέπνευσε και  με βοήθησε να αποκτήσω γνώσεις που μου χρειάζονται και σήμερα στο πανεπιστήμιο .Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις ωραίες  στιγμές που έζησα στο χώρο του φροντιστηρίου τόσο με τους καθηγητές όσο και με τους συμμαθητές μου, που με βοήθησαν ιδιαίτερα να ξεπεράσω το άγχος αυτής της διαδικασίας. Σας εύχομαι καλή τύχη σε αυτήν την δύσκολη δοκιμασία.

Νίκος Λυμπέρης
Μαθητής 4 - Η Φιλοσοφία μας - ΘΕΤΙΚΟ
Οι καθηγητές δίνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές για να πετύχουν το όνειρό τους και βρίσκονται δίπλα τους σε κάθε δυσκολία, τόσο ως επιστήμονες όσο και ως άνθρωποι. Εμπιστεύτηκα το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ από την Α’ Λυκείου και μου χάρισε όχι μόνο τις σημαντικότερες γνώσεις αλλά και τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Μαθητής 9
Πάθος, όρεξη και θέληση για σκληρή δουλειά είναι τρία από τα πολλά χαρακτηριστικά που μπορώ να πω με βεβαιότητα για το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ. Είναι το καλύτερο μέσο για να πετύχεις τους ονειρεμένους στόχους σου και να θέσεις τις καλύτερες βάσεις για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία!
Αναστάσης Ντούρος
Οι καθηγητές σ’ αυτό το φροντιστήριο είναι όλοι ένας και ένας. Με πάθος και μεράκι, ασχολούνται εις βάθος με κάθε μαθητή ξεχωριστά. Βρίσκοντας το “κουμπί” του καθενός ώστε να μπορέσει το παιδί να αγαπήσει αυτό που μαθαίνει και όχι απλά να παπαγαλίσει. Εξαιρετικοί, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Αχιλλέας Παπαδημητρίου
Μαθητής 1 ΘΕΤΙΚΟ
Ο μεγαλύτερος αρωγός στην προσπάθεια μου ήταν το φροντιστήριο στο οποίο πήγαινα, που φέρει το όνομα ΄΄ΘΕΤΙΚΟ ΄΄. Τόσο το σύνολο των καθηγητών όσο και το κλίμα συνεργασίας που επικρατούσε, δημιουργούσαν μία αίσθηση ασφάλειας. Αυτό που ήταν αξιοσημείωτο είναι ότι στόχος ήταν η καθοδήγηση από το φροντιστήριο, καθώς η επίτευξη του στόχου είναι μία διμερής σχέση καθοδήγησης και προσπάθειας. Πραγματικά, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη συνεισφορά τους, καθώς αποτελεί αναμφισβήτητο δεδομένο για την επιτυχία στις Πανελλήνιες. Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη διοίκηση του φροντιστηρίου, που επιτελούν και χρέη εκπαιδευτικού, καθώς και το σύνθημα ‘’εκμηδενίζουμε τον παράγοντα τύχη’’, αφού αυτό καταδεικνύει ανθρώπους αεικίνητους με όρεξη για δουλειά και καθημερινή βελτίωση, χωρίς εφησυχασμό!
Σας ευχαριστώ όλους,
Παναγιώτης Ευαγγελιάδης
PERSON 2

Ξεκίνησα μαθήματα στο Θετικό φροντιστήριο στα μέσα της Α’ λυκείου και όχι μόνο κάλυψα τα κενά μου αλλά προετοιμάστηκα για τις επόμενες τάξεις. Στη Β’ λυκείου άλλαξα πεδίο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και με τη στήριξη των καθηγητών μου κατάφερα να ανταπεξέλθω στα καινούργια μαθήματα χωρίς πρόβλημα. Στη διάρκεια της προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες το φροντιστήριο με εφοδίασε με υπερ-επαρκείς γνώσεις και με βοήθησε να αποβάλω το άγχος μου με τα προσομοιωτικά διαγωνίσματα. Παρά το ψυχοφθόρο της διαδικασίας των εισαγωγικών εξετάσεων, δέθηκα με τους συμμαθητές μου, το προσωπικό στη γραμματεία αλλά και τους καθηγητές, που ήξεραν τις αδυναμίες κάθε παιδιού και φρόντιζαν σε κάθε μάθημα να μας εμψυχώνουν.

Μαγγανά Μυρτώ
Μαθητής 7
Από την αρχή έδειξα εμπιστοσύνη στο φροντιστήριο που επέλεξα και αυτό με βοήθησε να πετύχω το στόχο μου και να περάσω στη σχολή της επιλογής μου. Οι καθηγητές ήταν πάντα δίπλα μας, πρόθυμοι να μας λύσουν κάθε απορία και εκτός από γνώσεις μας παρείχαν συμβουλές, υποστήριξη και συμπαράσταση. Γι’ αυτό πιστεύω ότι μαζί με την πραγματοποίηση του ονείρου μου κέρδισα και κάποιες από τις καλύτερες αναμνήσεις μου!!!
Παλαιολόγου Δήμητρα
person1

Η εγγραφή μου στο φροντιστήριο θετικό ήταν ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει. Οι καθηγητές μου, όχι μόνο παρείχαν την απαραίτητη καθοδήγηση και γνώσεις για τις απαιτήσεις των εξετάσεων, αλλά και δημιουργούσαν πάντα ένα ευχάριστο και ασφαλές κλίμα, βρισκόμενοι δίπλα μας σε κάθε προβληματισμό μας. Χάρης σε αυτούς, κατάφερα να αντιμετωπίσω με αισιοδοξία και χωρίς άγχος τις δυσκολίες των τελευταίων δύο χρονών. Βεβαία, δεν γίνεται να μην αναφερθώ και στις αξέχαστες και όμορφες αναμνήσεις που μου προσέφεραν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι συμμαθητές μου και το προσωπικό στη γραμματεία, και σας ευχαριστώ όλους για αυτό.

Κωνσταντίνος Ευαγγελίου
Μαθητής 3 - ΘΕΤΙΚΟ
Ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως άξιζε. Άξιζε γιατί είχα δίπλα μου τους σωστούς ανθρώπους, τους καθηγητές μου. Αυτοί με βοήθησαν να πετύχω, πίστεψαν σε μένα από την αρχή, αφιέρωσαν χρόνο και ενέργεια για να με διδάξουν, να μου λύσουν κάθε απορία και να με καθοδηγήσουν. Εκείνοι και η φιλικότητά τους σε συνδυασμό με την οργάνωση και τον επαγγελματισμό του φροντιστηρίου, βοήθησαν να υλοποιήσω το στόχο μου. Η προσωπική μου εμπειρία μαρτυρά όλα τα παραπάνω. Εγώ λοιπόν αρίστευσα στις φετινές Πανελλήνιες και πέτυχα την πρώτη μου επιλογή. Αυτό συνέβη μέσα σε 1 χρόνο, έχοντας ξεκινήσει κυριολεκτικά από το 0 και στο ΑΟΘ και στην Πληροφορική, στα οποία και πέτυχα μαζί με το Θετικό το απόλυτο 20!
Γι’ αυτό και για όλα όσα μου προσφέρατε, σας ευχαριστώ!
Γαβριλάκη Μαρίνα