Μετεγγραφές για τα αδέλφια φοιτητών

Share Now

Tα Φροντιστήρια “ΘΕΤΙΚΟ” σας ενημερώνουν έγκυρα και έγκαιρα για τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά και επιστημονικά νέα! Ενημερωθείτε για τις επικείμενες αλλαγές στις μετεγγραφές!

Από το επόμενο εξάμηνο φοιτητές που είναι αδέλφια θα μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018, θα προβεί σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μετεγγραφή για αδέλφια που σπουδάζουν στα ΑΕΙ της χώρας.

«Είναι απαράδεκτο μία οικογένεια να συντηρεί δύο και τρία σπίτια. Μία αριστερή κυβέρνηση με ευαισθησίες πρέπει να λύσει το θέμα αυτό. Θα νομοθετήσουμε άμεσα, ώστε καμία οικογένεια να μη συντηρεί πάνω από ένα σπίτι εκτός από αυτό που μένουν», επισήμανε στην ομιλία του ο υπουργός, για να διευκρινίσει πως η ρύθμιση θα ισχύσει από το δεύτερο κιόλας εξάμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται είτε τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα να σπουδάζουν εκεί που είναι η βάση της οικογένειας είτε να χορηγείται ένα επίδομα.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στην αύξηση έπειτα από πολλά χρόνια κατά 3,6% των κονδυλίων για την Παιδεία, στην έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ, προς τα Πανεπιστήμια και στην εξασφάλιση επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες σίτισης και καθαριότητας, να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των φοιτητικών εστιών σε όλα τα Πανεπιστήμια και να εξοφληθούν όλες οι υποχρεώσεις του Ιδρύματος προς τρίτους.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στη δημιουργία Διετών Προγραμμάτων φοίτησης για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που θα οδηγούν σε πιστοποιημένα διπλώματα του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης:

  • Την έναρξη, από την επόμενη σχολική χρονιά, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε 245 από τους 345 δήμους και σε βάθος τριετίας σε όλους.
  • Την αναβάθμιση των Ολοήμερων Σχολείων με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και αντίστοιχους πόρους.
  •  Την καθιέρωση του θεσμού «Η τσάντα στο σχολείο».
  •  Την ορθολογικοποίηση των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο σε συνεργασία με το ΙΕΠ.
  • Το νέο σχέδιο για το Λύκειο, με δραστική μείωση των μαθημάτων και αύξηση των ωρών διδασκαλίας, με ένα ισχυρό απολυτήριο και με κατάργηση του κλειστού αριθμού εισακτέων εκτός από τις Πολυτεχνικές, τις Ιατρικές και τις Νομικές Σχολές.

ΠΗΓΗ:http://www.efsyn.gr

Share Now

Related Post