Μυστηριώδης αστεροειδής στο ηλιακό μας σύστημα

Share Now

Τα φροντιστήρια Θετικό σας παρέχουν πληροφόρηση για τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά και επιστημονικά νέα. Ένας μυστηριώδης αστεροειδής έκανε την εμφάνιση του στο ηλιακό μας σύστημα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ήρθε από άλλο σύστημα και εξετάζουν την προέλευση του.

αστεροειδής

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν Αμερικανοί επιστήμονες με την εμφάνιση στο ηλιακό μας σύστημα ενός αστεροειδή πιθανόν κομήτη από άλλο ηλιακό σύστημα. Μάλιστα ο μυστηριώδης επισκέπτης, όπως τον αποκαλούν, πέρασε πολύ κοντά από τη γη με αποτέλεσμα να είναι ορατός.

Ο A/2017 U1 όπως ονομάστηκε, κινείται με μεγάλη ταχύτητα στο ηλιακό μας σύστημα. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επιστημόνων τότε θα είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται από τη Γη ένας τέτοιος διαστρικός επισκέπτης.

Στο γραφικό της ΝΑΣΑ διακρίνεται η πορεία του και το πέρασμα του από το εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ενώ από την ανάλυση της κίνησης του, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι προήλθε από κάπου αλλού, πέραν του ηλιακού μας συστήματος.

Το ασυνήθιστο αντικείμενο έχει διάμετρο 400 περίπου μέτρα και κινείται εξαιρετικά γρήγορα. Τον A / 2017 U1 ανακάλυψε στις 19 Οκτωβρίου ο Rob Weryk ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Χαβάης κατά τη διάρκεια νυχτερινής αναζήτησής για αντικείμενα κοντά στη Γη.
Ο Weryk ακολούθως διαπίστωσε ότι ο κομήτης απεικονιζόταν και σε φωτογραφίες που λήφθηκαν την προηγούμενη νύχτα, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε από την επεξεργασία κινούμενων αντικειμένων.

Ο κομήτης πέρασε στις 2 Σεπτεμβρίου δίπλα από την τροχιά του Ερμή πριν αναγκαστεί να κάνει στροφή κάτω από το ηλιακό μας σύστημα, λόγω της μεγάλης βαρύτητας του ήλιου.
Η κοντινότερη απόσταση που είχε από τη Γη ποτέ, ήταν στις 14 Οκτωβρίου, όταν βρισκόταν 15 εκατομμύρια μίλια μακριά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι λόγω της ταχύτητας του, θα βγει από το ηλιακό μας σύστημα και δεν θα επιστρέψει. Το στοίχημα των επιστημόνων είναι να ανακαλύψουν από πού προήλθε ο άγνωστος αστεροειδής και να μάθουν την σύνθεση του.

ΠΗΓΗ: http://www.ant1iwo.com

Share Now

Related Post