29 πιο σουρεαλιστικα μέρη του πλανητη μας – ΘΕΤΙΚΟ

Τα 29 πιο σουρεαλιστικά μέρη του πλανήτη μας – ΘΕΤΙΚΟ :

Ο πλανήτης Γη είναι γεμάτος από περίεργα τοπία. Είτε είναι σχηματισμοί της γης που μορφοποιήθηκαν μετά από χιλιάδες χρόνια από τη μητέρα φύση, είτε προέκυψαν μετά από την παρέμβαση του ανθρώπου.

Τα Φροντιστήρια ΘΕΤΙΚΟ βρίσκονται συνέχεια δίπλα σας, σας ψυχαγωγούν και σας ενημερώνουν μέσω του διαδικτυακού ιστολογίου τους. Aυτή τη φορά σας παρουσιάζουν μερικά από τα πιο σουαρελιστικά μέρη του πλανήτη μας. Στο άρθρο που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε για τα μέρη αυτά και να δείτε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες.

Από τις λίμνες λάβας της Αιθιοπίας μέχρι την λίμνη – όαση σε σχήμα μισοφέγγαρου που υπάρχει στη μέση της ερήμου εδώ και 2.000 χρόνια, δείτε παρακάτω 29 τοπία που μοιάζουν τόσο εξωπραγματικά που δύσκολα πιστεύει κανείς ότι είναι αληθινά.

Las Salinas de Torrevieja – Ισπανία

Shutterstock

Κοντά στην πόλη Torrevieja στην Ισπανία βρίσκονται δύο αλμυρές ροζ λίμνες που ονομάζονται Las Salinas de Torrevieja. Το χρώμα τους λέγεται ότι προκαλείται από άλγη που απελευθερώνει μία κόκκινη χρωστική ουσία υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Η πόρτα για την κόλαση – Τουρκμενιστάν

Shutterstock

Η πόρτα για την κόλαση στο Τουρκμενιστάν καίει στις φλόγες της από το 1971. Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, λέγεται ότι η τρύπα συνεχίζει να καίει λόγω λάθος διατρήσεων που έγιναν από γεωλόγους.

Οι ιαματικές πηγές Hierapolis-Pamukkale – Τουρκία

Shutterstock

Στην επαρχία του Denizli στη δυτική Τουρκία, οι ιαματικές πηγές Hierapolis-Pamukkale υπάρχουν από τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Σχηματισμένες από ασβεστίτη μέσα στο νερό, οι θερμές πηγές μοιάζουν με εκπληκτικά λευκά σύννεφα.

Το Wai-O-Tapu Thermal Wonderland – Νέα Ζηλανδία

Shutterstock

Το Wai-O-Tapu Thermal Wonderland στη Νέα Ζηλανδία έχει διαμορφωθεί πριν από χιλιάδες χρόνια λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες ατραξιόν της χώρας.

Η λίμνη Natron της Τανζανίας

Shutterstock

Η λίμνη Natron στην Τανζανία είναι γνωστή για το βαθύ κόκκινο χρώμα της. Το πλούσιο χρώμα της προέρχεται από τα φύκια και οργανισμούς που αγαπούν το αλάτι, και συγκεντρώνει εκατομμύρια φλαμίνγκο, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Rhone River – Γενεύη

Shutterstock

Στη Γενεύη, οι ταξιδιώτες μπορούν να παρακολουθήσουν το μαγευτικό θέαμα δύο ποταμών που συγκρούονται μεταξύ τους. Ο ποταμός Ρήνος ξεκινά από τη λίμνη Lehman, ενώ ο ποταμός Arve τροφοδοτείται από τους παγετώνες της κοιλάδας Chamonix. Όταν οι δύο ποταμοί αιμορραγούν ο ένας μέσα στον άλλο, το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

The Danakil Depression – Αιθιοπία

Shutterstock

Η Danakil Depression, στη βορειοανατολική γωνία της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο καυτά σημεία του πλανήτη, με θερμοκρασίες που φθάνουν τους 145 βαθμούς Φαρενάιτ. Με δύο ενεργά ηφαίστεια, μια λίμνη με λάβα, θερμοπίδακες, λίμνες με οξύ και πολλά κοιτάσματα ορυκτών, το τοπίο μοιάζει βγαλμένο από άλλο πλανήτη.

Οι ορυζώνες της επαρχίας Γιουνάν – Κίνα

Shutterstock

Οι ορυζώνες της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας είναι λαξευμένοι στην πλαγιά του λόφου. Διαφορετικοί τύποι βλάστησης προσδίδουν στο τοπίο τις εναλασσόμενες αποχρώσεις του.

Antelope Canyon – Αριζόνα

Shutterstock

Το Antelope Canyon, βρίσκεται κοντά στο Page, στην Αριζόνα και είναι το πιο φωτογραφημένο φαράγγι στη Νοτιοδυτική Αμερική. Οι ταξιδιώτες συρρέουν εδώ για να συλλάβουν το αριστούργημα των χρωμάτων, θαυμάζοντας την ομαλή, σαν κύμα υφή του.

Το Göreme National Park – Καππαδοκία

Shutterstock

Το Göreme National Park και οι Rock Sites της Καππαδοκίας είναι ένα ηφαιστειακό τοπίο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη διάβρωση. Εκεί υπάρχουν πυραμίδες με το παρατσούκλι «νεραϊδένιες καμινάδες». Εν τω μεταξύ, η κοιλάδα της Καππαδοκίας φιλοξενεί σπηλαια χιλιάδων ετών, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε.

Η λίμνη Crescent – Κίνα

Shutterstock

Η λίμνη Crescent (ή «Yueyaquan» στα κινέζικα) είναι μια πηγή φρέσκου νερού σε σχήμα μισοφέγγαρου που βρίσκεται στην έρημο Γκόμπι. Η όαση πιστεύεται ότι υπάρχει εδώ και περίπου 2.000 χρόνια, και τα αξιοθέατά της περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως αμμόλοφους για σέρφινγκ και βόλτες με καμήλα.

Οι αμμόλοφοι Lencois Maranhenses – Βραζιλία

Shutterstock

Με την πρώτη ματιά, οι αμμόλοφοι Lencois Maranhenses στη βορειοανατολική Βραζιλία μοιάζουν με συνηθισμένους αμμόλοφους, αλλά εδώ συμβαίνει κάτι μοναδικό: οι κοιλάδες γεμίζουν με νερό καθώς τα εδάφη έχουν χαμηλό υψόμετρο με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου. Στις πισίνες ζουν ακόμα και ψάρια.

ΠΗΓΗ : http://www.thetoc.gr